Sidhuvudbild

Vildnissarnas förskola

Vår verksamhet utgår från en helhetssyn på barnen och deras behov och dagarna utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Vårt förhållningssättet utgår från att alla barn är kompetenta och har en vilja att lära och utvecklas. Det är vårt uppdrag att främja var barns utveckling och lärande.

Vi vill att barnen ska få fördjupa sina kunskaper och färdigheter genom nyfiket undersökande och utmaningar i ett sammanhang med andra barn och vuxna. Barnen ska tillsammans få upptäcka, utforska och förundras!

Verksamhetens kvalitet säkerställer vi genom kompetent och välutbildad personal, pedagogisk dokumentation som synliggör barnets lärande, ett projektinriktat arbetssätt som dokumenteras och synliggörs i verksamheten och i barnens portföljer.

Vi har aktiva föräldragrupper för att kunna tillvarata föräldrarnas inflytande i vår verksamhet. Föräldrarna är de som känner sina barn bäst och vi vill ha ett nära samarbete med dem.

skogis_maj2011.jpg

Aktuellt

Vildnissarna i Solbacka flyttar till nybyggda lokaler!

NyaSolbacka2.png Vildnissarna i Solbacka kommer att flytta till nybyggda lokaler i Solbacka Strand. Vi lämnar hösten 2017 Emmaus-huset efter fem bra år och flyttar ner på ängen vid Vätövägen direkt efter Attendos äldreboende (från Norrtälje sett). De nya lokalerna kommer vara klara att flytta in i till hösten 2017.
Välkommen att ställa ditt barn i kö!

Vi söker flera förskollärare!
Vildnissarnas förskola i Solbacka söker en förskollärare till januari 2017. Det är en heltidstjänst och i dagsläget är det med de yngsta barnen.
Vi söker även två förskollärare till hösten 2017. De tjänsterna är till vår nya förskola som beräknas stå färdigbyggd i augusti/september 2017.
Du som söker ska med ett lekfullt sinne kunna omsätta förskolans styrdokument till ett lustfyllt lärande för barnen tillsammans med dina kollegor. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt uppdrag så att du kan förmedla en god förankring, trygghet och en stressfri vardag för barnen.

Vid intresse eller frågor,
Ring Irene Olsson förskolechef 0733-544672 eller mail irene@vildnissarna.se

Vi har lediga platser!

Önskas förskoleplats?

I Vildnissarna Roslagsbro har vi en förskola med tre avdelningar. Där har vi bedrivit förskoleverksamhet i 17 år år fast Vildnissarna firar 23 år i år.

Vi har lediga platser til vår förskola i Roslagsbro

Vildnissarna i Solbacka startade i oktober 2012 en förskola i Norrtälje stad. Vi har en egen kock som lagar vår mat - enbart från råvaror, inga halvfabrikat används. Vår kock finns i Sportrestaurangen på Sportcentrum och därifrån levereras maten direkt från spisen.

Förskolan i Solbacka finns just nu i Emmaushuset mitt i det nya området Solbacka Strand. Emmaushuset är det äldsta huset som står kvar i området. Vi har renoverat inomhus och utomhus och skapat en förskola med charm.
Hösten 2017 flyttar denna verksamhet ner till nybyggnationen, se ovan.
Den nya förskolan byggs enligt Skolverkets rekommendationer anpassade för små barngrupper.
Vi har i dagsläget fullbelagt, men kan erbjuda förskoleplats till vår nya förskola hösten 2017.
Vi tar emot barn i alla åldrar då förskolan blir större än den vi har i dagsläget.

Vid frågor, ring förskolechef Irene Olsson, 0733-544672.

Direktlänk till kommunens hemsida om Förskoleverksamheter för barn 1-5 år: http://www.norrtalje.se/Utbildning-och-barnomsorg/Barnomsorg/

Direktlänk till kommunens E-tjänst för att ställa barn i kö, ändra schema mm: https://bou.norrtalje.se/Barnomsorg/inloggning.asp

Önskar ni mer information ring eller sänd ett meddelande till Irene, se oven eller uppgifter under flik "kontakt".

Produkt från Lawebb